Субота, 27.04.2024, 07:53
Вітаю Вас Гість | RSS

Острівська початкова школа

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 24
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


12:57
Свято Матері

Є у кожної дитини

                                Матінка єдина;

Та, що любить нас і дбає.

                                 Розуму навчає.

                                        Є у кожної дитини,

                                      Навіть сиротини -,

                                              Наша мати солов'їна —

рідна Україна.

                                             І у кожному серденьку

                             Є і буде жити

                                                                         Божа Мати —

наша Ненька,

                                    Мати всього світу.

                Травень - місяць Пречистої Діви Марії. Вона благословила у хресну путь сина, що став спасителем людства. До Матері Божої звертаються християни, просячи заступництва і допомоги. У травні, коли природа-мати виряджає свою доню-землю у пишному уборі весняних квітів у дорогу життя, дорогу праці і радості, люди висловлюють подяку материнській самопожертві.

              Свято Матері стосується і сім'ї, і церковної громади, і кожної нації, і кожної держави, бо вшановує людину, від якої залежить життя суспільства .

             04 травня 2016 р. в приміщенні Острівського НВК «ЗОШ І – ІІ ст.- ДНЗ» відбувся загальношкільний захід під назвою « Я дякую Богу за маму», який підготувала вчитель початкових класів Качан С.П.

             У заході  брали участь всі учні школи.Ведучими свята були Надорожняк Д. та Масюк Т.  Діти декламували вірші: Масюк О. - « Чому сивіють коси матерів», Томашук Ю - «Чуєте, Хто там»,  Качан О.- «Лягає день спочити за селом», Бігунський М.- « Мамо моя рідна », Хміль К.- «Весняний день», Хміль П.- «Коли буває важко на душі». Українки  Качан М. та Кочубей В. звернулася словами молитви за всіх матерів. На свято завітала ангел ( Качан М.), яка принесла новонароджену дитину мамі ( Близнюк А.). Перш, ніж з`явитися на світ, її Душа (Павловець О.) приходила до Бога (Яхнюк М.) за порадами.

             Голосом синів, які зараз захищають кордони України, звернувся до присутніх Хміль В., що викликало розчулення та сльози. Учень побажав мамам бути здоровими та щасливими. Сказав: « А за мене не переживай, не журися, будь ласка. Я,твій син, здоровий, охороняю свою рідну Україну. Будь горда ,мамо.»

       На святі мама Павловець В.В. звернулася словами молитви до Бога за дітей, щоб вберіг  від всякого гріха, послав віру, любов і надію. А син Павловець О. попросив: «Навчіть мене молитись, мамо. Не за себе – за цілий світ …»

       Учасники інсценізації « Рахунок для мами» Ящук Б., Масюк Т., Лящук О. продемонстрували наскільки неоціненною є праця матерів для дітей, адже мами роблять все просто так.

       Співали пісні,  під керівництвом вчителя музичного мистецтва Гогой Ю.С., «Мама» (Близнюк А.), « Для тебе , моя мамо» (Масюк Т., Боруцька Ю., Хміль К.)  та пісні, яку виконали учениці початкових класів Качан М. та Кочубей Х. «Донечка». Вчитель Штеюк О.В зачарувала присутніх піснею « Посіяла людям». Діти подарували мамам подарунки, виготовлені власними руками.

Учні початкових класів називали мам сонечком, квіточкою та іншими най- ласкавішими словами.

Зі словами вітання звернулась до гостей директор Коноплюк О.М. Побажала мамам здоров`я, радості, миру та виростити з діток хороших людей.

                                                                      Учні 8 класу : Бігунський М.

Качан О.

Томашук Ю.

Ящук Б.

                                                                                              

 

 

Переглядів: 319 | Додав: ostriv_shk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт

Пошук
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz