Четвер, 28.03.2024, 12:05
Вітаю Вас Гість | RSS

Острівська початкова школа

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 24
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


14:29
Шевченківські дні

Щовесни, коли тануть сніги і на рясті засяє веселка, повні сил і живої снаги ми вшановуєм пам’ять Шевченка.

Він був сином мужика і став володарем у царстві духа. Він був кріпаком і став велетнем у царстві людської культури. Він був самоуком і вказав нові, світлі і вільні шляхи професорам і книжним ученим.

Важко бути героєм, бо справжні герої ніколи не вміщаються у рамки свого життя, вони незмірно більші, тому і йти до них треба довго. Доля великих поетів важка і трагічна, бо вони випереджують свій час, а нащадки впродовж століть не можуть їх наздогнати. Але поети вірять, що світ буде  щасливий  “І буде син, і буде мати, і будуть люди на землі...”

 В Острівському НВК «ЗОШ І-ІІст.-ДНЗ» стало традицією вшановувати Т.Шевченка у перші дні весни. 9 березня 2016 року відбулася урочиста лінійка присвячена відкриттю Шевченківських днів.

Бібліотекарем публічно-шкільної бібліотеки (Шаблій Л.М.) було оформлено книжковий вернісаж «Шевченко не поет, а голос душі українського народу».

 Впродовж тижня учні школи малювали ілюстрації до творів Т.Шевченка, з яких було зроблено виставку у музичному залі. Найкращими малюнки було визнано Томашук Ю. «Тополя» та Романчука Н. «Тече вода з-під явора». Вчителем української мови та літератури Пасєкою Л.І. проведено відкриті уроки у 5 кл. на тему «Т.Шевченко – геній важкої долі» та у 9 кл. «Світовий міф у поемі «Сон»». Класними керівниками 1-9 кл проведені виховні години. Учні школи були активними учасниками літературних вікторини та брейн – рингу.

 Останнім акордом Шевченківських днів став загальношкільний захід «Великий геній українського народу і цілого світу». Ведучим свята були Масюк Т. та Надорожняк Д., Шевченко – Бігунський М., мати- Качан О., Доля – Томашук Ю., лунали вірші Кобзаря – «Садок вишневий коло хати»(Боруцький Р.), «Мені тринадцятий минало»(Романчук Н.), «Тече вода в синє море» (Боруцький Ю.), «І золотої й дорогої»(Ящук Б.), творчими  на святі були учениці 3 кл (Качан М. та Кочубей Х.).  Співали і пісень, які сколихнули не одне серце присутнього – «Тополя», «Думи, мої думи», «Зоре, моя вечірняя», «Кобзар» ( Близнюк А., Масюк Т., Боруцька Ю., Хміль К.) -під керівництвом вчителя музичного мистецтва Гогой Ю.С. Під кінець свята усі дівчатка школи затанцювали танець «Рушничок», який підготувала вчителька початкових класів Яремчук І.В.

  Не тільки учні школи пізнавали Т.Шевченка, але й наші найменші діти у ДНЗ відкривали нові цікаві сторінки з життя Кобзаря. Вихователем Масюк Н.Г. була проведена літературно-музична композиція «Шевченкові славу співаймо». Малюки із цікавістю слухали про важку долю Т.Шевченка, декламували вірші – «Тече вода з-під явора» (Лотоцький А.), «Світає, край неба палає» (Сова Є.). Малеча співала пісні «Зацвіла в долині червона калина», «По діброві вітер виє».

 Т.Шевченко – це та незвідана сторінка нашої історії, яку неможливо осягнути повністю. Кожний для себе знаходить щось нове у життєвій та творчій долі Кобзаря впродовж становлення свого життя, тому "учітесь, читайте, і чужому научайтесь, й свого не цурайтесь!"

Людмила Пасєка

Вчитель української

 мови та літератури

Острівського НВК

 

 

Переглядів: 690 | Додав: ostriv_shk | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт

Пошук
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz