Субота, 20.04.2024, 14:39
Вітаю Вас Гість | RSS

Острівська початкова школа

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 24
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


20:42
«Ми тебе не забули, Тарасе!»

«Ми тебе не забули, Тарасе!»

«І мене в сімї великій,

В сімї вольній, новій

Не забудьте помянути

Незлим тихим словом…»

Цими словами великого українського генія розпочався Шевченківський тиждень в Острівській ЗОШ І-ІІ ст.

В історії назавжди залишаються імена, які з гордістю вимовляє людство, до яких належить й ім’я великого українського поета Тараса Григоровича Шевченка. Весь свій могутній талант він присвятив служінню народові. І сьогодні, живучи у вільній незалежній державі, ми з гордістю згадуємо великого Кобзаря. Бо він увібрав у себе безсмертне дихання душі. Бо він такий великий і незбагненний, як життєдайний дощ, як весняний вітер, як ясне сонце, як щедра рідна земля. З минулого віку й до наших часів, а далі – у майбутнє, у нові віки.

Україна у долі своїй має такий день – 9 березня. День, який знаменував у історичному розвитку початок нового відліку, день, який явив світові 1814 року Великого сина України, геніального поета і художника, гуманіста – просвітителя і громадського діяча, мислителя і Пророка, полум’яного борця за щастя людства.

Традиційно березень розпочинається Шевченківськими днями, бо

«Навесні, коли тануть сніги

І на рясті засяє веселка,

Повні сили й нової снаги

Ми вшановуєм пам’ять Шевченка.»

Впродовж тижня проводилися різні заходи приурочені Шевченку, проте основним стала літературно-музична композиція «Ми тебе не забули, Тарасе!», яке підготувала і провела вчитель світової літератури Коноплюк О.М.

Під звуки ліричної пісні «Думи мої…» розпочалася мандрівка життєвими стежками Тараса.

Ведучі свята (Бігунська О. та Качан О.) перегортали сторінки життя народного генія, мислителя, пророка Т.Шевченка, який здобув світову славу не тільки поета, а й художника. Розповіли, що Тарас Шевченко – людина незвичайної долі та незвичайного таланту, велет духу, митець могутньої творчої сили, непримиренний борець проти будь-якого гноблення людини людиною.

На свято зявився і сам Шевченко (Масюк О. 6 клас), який розповів про свою тяжку долю.

Торкнулися серцем Шевченківських творів, пройнялися їхнім духом Бігунська О., Кочубей В., Масюк О., Масюк Т., Томашук Ю., Хміль К., Ходорчук В., Ящук Б..

Чарували душу і пісні «Тополя», «Кобзар», «Українка», які линули з дитячих уст, під керівництвом вчителя музики Гогой Ю.С.

Завітали на свято і Тарасик з Оксанкою (Хміль В. і Масюк Т.) – інсценізація уривка з твору «Тарасові шляхи» Оксани Іваненко.

Найбільше всіх вразила інсценізація поеми «Наймичка» (Качан О., Томашук Ю., Бігунський М., Бігунська О., Романчук Н., Близнюк А.). Учні дуже артистично виконували ролі і передали справжні емоції твору.

У школі діяла виставка «Сторінками творів Т.Шевченка», яку оформила завідуюча бібліотекою Шаблій Любов Миколаївна.

Слова Кобзаря, його поезії, пісні, розповіді про незвичну долю та надзвичайний талант пройшли через серця усіх присутніх, і кожен зрозумів, що Тарас Шевченко – геній, мислитель, пророк. Увібравши в себе душу народу, він підніс його духовну велич і красу на найвищу височінь, чим збагатив увесь світ.

Тому давайте завжди памятати про те, до чого закликав нас Тарас Григорович Шевченко, і берегти те, чого так довго прагнув наш народ, - незалежність своєї України.

Маряна Міщук

вчитель початкових класів Острівської ЗОШ І-ІІ ст.

Прикріплення: Картинка 1 · Картинка 2
Переглядів: 784 | Додав: Gogoy_Julia | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт

Пошук
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz