Середа, 24.04.2024, 17:43
Вітаю Вас Гість | RSS

Острівська початкова школа

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 24
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


12:43
Козацькому роду нема переводу

Чотирнадцятого жовтня одне з найбільш шанованих свят в Україні - Покрова Пресвятої Богородиці. Ще у цей величний день відзначаємо День українського козацтва. Для козаків Покрова була найбільшим святом. Цього дня відбувалися вибори нового отамана. За історичними даними 1942 року саме на Покрову було офіційно утворено Українську Повстанську Армію, яка боролася за самостійну Україну. Тому сьогодні сучасне покоління святкує Покрову не тільки як релігійне, а й національне свято.

Напередодні свята, за доброю традицією, в Острівському НВК «ЗОШ –І-ІІ ступенів –ДНЗ» відбулися урочистості – посвята у козачата пʼятикласників за усіма козацькими правилами. Старшокласники були розділені на курені, кожен з яких мав свій девіз та пісню, які гордо з енергійним козацьким запалом проголошували та заспівували, величаючи козацьку славу та звитягу. А ще невідʼємними символами та атрибутами свята були вбрання учнів - вишиванки, які переливалися різнобарвʼям кольорів, додаючи святу неабиякої урочистості, та калина, яка усміхалася до присутніх своїми налитими червоногарячими кетягами, нагадуючи про незламний дух українського народу.

Закінчення заходу увінчалося прийняттям до козачат пʼятикласників, які перед присутніми і Україною присягли бути вірними та гідними патріотами своєї держави, дотримуючись козацьких заповідей та правил. Таку важливу місію взяли цього дня на себе Христина Кочубей, Микола та Юрій Новосади, Назар Ходорчук та Марʼяна Качан. До речі, у Марʼяни подвійне свято, адже посвята у козачата збіглася з її днем народження. Для юних козачат, як зазначають, дана подіє є знаковою, адже на їхні плечі лягла певна відповідальність на рівні зі старшими учнями служити по-козацьки ненці Україні.

Даний захід, у ході якого було передано традиції козаків, є цінним для сьогодення, адже саме такими подіями ми підтримуємо згадку про найважливіші сторінки історії нашої держави, виховуємо молоде покоління, закладаємо зерно, яке у майбутньому проростатиме патріотичністю, вірністю, добрими справами та любовʼю.

Оксана Березюк,

вчитель української мови та літератури

Переглядів: 302 | Додав: ostriv_shk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт

Пошук
Календар
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz