Четвер, 25.04.2024, 08:55
Вітаю Вас Гість | RSS

Острівська початкова школа

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 24
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


15:13
Юні винахідники

Незвичайна техніка із картону.

Крім роботи чи навчання людина хоч на хвилинку, але приділяє час улюбленій справі. Вишивання, спорт, квіти, техніка, музика, приготування їжі та безліч інших уподобань – усе це кожному по-різному близьке до душі. Саме таким заняттям, яке почало переростати в хобі, є створення незвичайної техніки із звичайних картонних коробок.

Назар Романчук - девʼятикласник Острівської гімназії. Таке захоплення зʼявилося у хлопця під час уроків трудового навчання. У шостому класі майстрували з дерева корабель, після чого Назар вирішив спробувати виготовити самостійно корабель тільки з пінопласту. Через три дні після задуму в руках у юнака красувався корабель з газовою гарматою на дистанційному управлінні, який можна пускати на воду. Саморобна техніка не тонула, пливла та ще й під час пострілів з гармати вилітали пулі. Згодом у хлопця виникла ще ідея змайструвати комбайн. Задум невдовзі здійснився. Умілі руки Назара за два дні створили чималу зернозбиральну машину зі всіма деталями, яка також функціонує на дистанційному управлінні. Комбайн виготовлений із картону звичайної магазинної коробки, колеса в машини з корків різної величини, жатка з велосипедних шпиць та корків, до мотора підʼєднана батарейка. Не знайшов лише юний винахідник потрібної плати, за допомогою якої комбайн може здавати назад і повертати, поки що їде лише вперед. Але, як зізнається Назар, у найближчих планах до комбайна від хоче зробити ще ЗІЛа, мріє про танк, але вже для наступних машин буде підготовлена плата, щоб вони були досконалішими за попередні. Говорить, що на зібрання деталей машини часу затрачається небагато, більше – на створення макету з усіма потрібними деталями. Щодо коштів, то усе зроблено з підручних матеріалів, лише витратився на клей.

Крім цього енергійний, життєрадісний хлопчина допомагає батькові по господарству, полюбляє поратися біля домашніх тварин. Разом з батьком доглядають більше сотні кролів та до двадцятка голубів. Мріє Назар ще розвести нутрії та канарейок. Поряд з цими уподобаннями хлопець не пасе задніх у навчанні, уже й з майбутньою професією визначився: мріє стати вчителем трудового навчання. Знаходиться час у нього і на рибалку, і на походи до лісу, і на зустрічі з друзями.

Оксана Березюк

Переглядів: 313 | Додав: ostriv_shk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт

Пошук
Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz