П`ятниця, 26.04.2024, 03:24
Вітаю Вас Гість | RSS

Острівська початкова школа

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 24
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


14:11
Диктант єдності в Острівському НВК написано вперше

9 листопада в Україні відзначався День української писемності та мови. Усі, хто вважає себе патріотом рідної держави та є поціновувачем мелодійного українського слова, минулого тижня з нагоди свята брали участь у різних конкурсах, вікторинах, виконували письмові завдання. Не забули позначити червоним цю важливу дату в календарі учні та вчителі Острівського НВК «ЗОШ І-ІІ ст.-ДНЗ», які активно у стінах свого закладу взяли участь у проведені тижня, присвяченого українській писемності та мові.

Крім щоденних заходів, під час яких учні мали змогу глибше зануритися у вивчення рідної мови, для них була представлена виставка книг, автори яких у свій час зробили неабиякі поштовхи у розвитку та становленні мови і писемності. Також ознайомилися зі словниками, в які укладено численну кількість слів.

А у четвер 9 листопада великою честю для учнів та працівників школи було спільне написання Всеукраїнського диктанту єдності, який звучав у прямому ефірі Першого каналу Українського радіо. Участь у написанні взяли за бажанням учні п'ятого, восьмого, дев'ятого класів, а також вчителі закладу та шкільний бібліотекар.Після написання радіодиктанту, а для острівчан така практика - вперше, вони були під впливом приємних вражень, про що засвідчували піднесений настрій та позитивні емоції.

Диктант національної єдності проводиться щорічно уже сімнадцятий рік поспіль. Цього року диктант називався «Наші пісні». Його текст прочитав Олександр Авраменко – доцент Київського університету імені Бориса Грінченка, автор підручників і посібників з української мови, теле- і радіоведучий. Він і складає оригінальний текст. Диктант ніхто, крім нього, не бачить і не знає. Олександр приходить в студію і починає диктувати. Першочерговою метою диктанту, як зазначає сам автор, не є перевірити грамотність українців, а об’єднати їх навколо слова та ще раз вказати на важливість мови в житті кожного. За час проведення Всеукраїнського диктанту національної єдності постійно збільшується аудиторія та географія учасників. Зокрема, крім України, писали даний диктант у Латвії, Литві, Португалії, Словаччині, Румунії, Казахстані, Китаї, Аргентині, США та Канаді.

Увінчався тиждень в Острівській школі, присвячений українській писемності та мові, урочистою лінійкою, під час якої учні з вчителем української мови та літератури провели присутніх сходинками історії розвитку, поневірянь та становлення рідної мови.

Під час виконання пісень, танців, поезій вкотре підкреслили красу та неповторність української мови, закликали берегти, вдосконалювати та примножувати її багатства.

Оксана Березюк,

вчитель української мови та літератури

 

Переглядів: 399 | Додав: ostriv_shk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт

Пошук
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz